Home » National » Nicolae Ciucă a participat la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

Nicolae Ciucă a participat la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Am participat astăzi, cu emoție, la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații. Această zi are o dublă semnificație pentru noi, românii.
Ziua Armistițiului marca sfârșitul Primului Război Mondial și un pas extrem de important pentru deschiderea drumului spre realizarea Marii Uniri de la 1918.
Pentru militarii Armatei Române este o zi cu rezonanță, expresie a recunoștinței pe care toți o purtăm militarilor întorși din misiuni şi eroilor care și-au pierdut viața în teatrele de operații.
Asemenea bravilor veterani ai celui de Al Doilea Război Mondial, ostașii Armatei Române au contribuit la scrierea istoriei și la consolidarea profilului internațional al României.
Îi salut cu respect și le mulțumesc pentru tot ce au făcut și fac pentru România!
Sunt recunoscător față de camarazii răniți în misiuni, a căror voință și putere de a merge mai departe, indiferent de obstacole, este o adevărată lecție de viață.
Aduc omagiul meu militarilor care și-au pierdut viața în teatrele de operații, în numele Țării și pentru Țară și suntem alături de familiile acestora.
Respect și recunoștință tuturor!”

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: