Home » Local » Documentele false aduc întotdeauna dosare penale

Documentele false aduc întotdeauna dosare penale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul de conducere descoperit asupra lui nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră, prin intermediul unui cetăţean cunoscut pe o reţea de socializare, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 25 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: