Home » Local » Marcel Gangu președinte, Corneliu Bichineț vicepreședinte: PMP Vaslui dorește să facă „o figură frumoasă” la toate tipurile de alegeri

Marcel Gangu președinte, Corneliu Bichineț vicepreședinte: PMP Vaslui dorește să facă „o figură frumoasă” la toate tipurile de alegeri

de Dănuț CIOBANU 

Sâmbătă, în cadrul conferinței de alegeri, Marcel Gangu a fost ales în unanimitate președintele Organizației Județene a PMP Vaslui, de cei 220 de delegați prezenți la eveniment. La conferința de alegeri Corneliu Bichineț a fost reales vicepreședinte al partidului.

În discursul său Marcel Gangu a evidențiat realizările organizației politice județene, care este la finalul unui proces de reorganizare: în 2016 formațiunea vasluiană a reușit să trimită un reprezentant în Parlament, în vreme ce la ultimele alegeri europarlamentare a obținut un scor electoral de 5,8%, în vreme ce media națională a fost de 5,2%, iar la alegerile prezidențiale organizația vasluiană a obținut 7,9%, media națională a partidului fiind de 7,2%.

În același timp, Marcel Gangu a vorbit și despre potențialul partidului, care nu poate decât să crească în condițiile în care electoratul este tot mai dezamăgit de partidele de la guvernare.

Prezent la Vaslui pentru a participa la conferința de alegeri a PMP Vaslui, președintele partidului, europarlamentarul Eugen Tomac, a făcut lansat la rândul lui o serie de acuze la adesa actualei puteri.

„În 2020, PNL şi-a făcut campanie cu un mesaj mincinos: „Votaţi PNL, ca să nu câştige PSD!”. Ce avem la guvernare? PSD-iştii au strigat „Jos Iohannis, aşa nu se mai poate!”. Unde sunt PSD-iştii? Evident că toată scena politică arată ca o mare minciună. Unde suntem la ora actuală? Cu preţurile explodate în aer, fără infrastructură, cu autostrăzi pe hârtie, votate prin legi, cu o ţară care a fost pusă pe un program politic electoral „România educată” şi de la ”România educată” am ajuns la România „fără frecvenţă”. Este inacceptabil punctul în care suntem astăzi şi acesta este motivul pentru care eu împreună cu colegii noştri am hotărât să nu desfiinţăm acest partid, ci să încercăm să-l reorganizăm şi să contribuim la construcţia unei alternative credibile pentru România, pentru că 2024 nu va fi aşa cum vor PSD şi PNL, 2024 va fi aşa cum vor românii. Ce fac aceşti oameni este inacceptabil. Privesc bugetul ţării ca pe o pradă, nu le pasă de absolut nimic. Dovada cea mai bună este că PSD şi PNL s-au porcăit în cel mai mizerabil hal şi astăzi se înţeleg de minune, doar mimează neînţelegerile”, a spus membrilor de partid vasluieni președintele lor Eugen Tomac.

Corneliu Bichineț a fost reales ca vicepreședinte, dar și-a și reafirmat rolul de motor electoral al partidului. „Împreună o să facem o figură frumoasă la toate tipurile de alegeri care vor urma”, a spus Bichineț, care a promis în fața colegilor de partid că se va confrunta cu Dumitru Buzatu, președintele PSD și al Consiliului Județean Vaslui la următoarele alegeri locale:

Populația acestui județ speră că va fi cândva mai bine. Omul cu care vreau să mă confrunt la alegerile viitoare, dacă partidul mă va desemna, este Dumitru Buzatu, și vă spun și de ce. Nu este nici mai inteligent ca mine, nu este nici mai puternic ca mine, însă eu fac parte dintr-un partid de 7%, iar el face parte dintr-u partid care în județul Vaslui are peste 40%. Am să am tăria să mă confrunt pe programe, pe proiecte, pe ceea ce am făcut ca președinte al Consiliului Județean, și pot oricând să demonstrez ce am făcut în perioada în care am fost președinte”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: