Home » National » Populația Pământului atinge azi pragul de 8 miliarde

Populația Pământului atinge azi pragul de 8 miliarde

De astăzi suntem, oficial, 8 miliarde de oameni pe planetă, potrivit ONU. Omenirea a atins această bornă istorică la numai 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliarde.

Pragul de 8 miliarde de locuitori va fi atins la ora 9, ora României, potrivit Organizației Națiunilor Unite. În ultimii 50 de ani, ritmul de creștere al populației mondiale a scăzut de la 2% pe an la 1% pe an, dar în această perioadă numărul total s-a dublat, pragul de 4 miliarde fiind atins în 1975. 

Creșterea populației mărește impactul asupra mediului, dar țările cu cel mai mare consum pe cap de locuitor de resurse materiale nu sunt neapărat și cele în care populația crește mai rapid. China și India au fiecare câte 1,4 miliarde de locuitori, urmate de SUA, dar la mare distanță, cu 335 de milioane de locuitori. Țările Uniunii Europene au la un loc 447 de milioane. Rusia, cea mai mare țară ca teriotiru, este abia pe locul nouă, cu 143 de milioane de locuitori.

 

În momentul de față, jumătate din populația lumii trăiește în doar 7 țări: China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia. Și în curând, populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: