Home » Local » Primăria Vaslui: Punct de vedere referitor la Centrul Județean de Excelență Vaslui

Primăria Vaslui: Punct de vedere referitor la Centrul Județean de Excelență Vaslui

Având în vedere apariția în unele publicații locale a unor informații incorecte la adresa Primăriei municipiului Vaslui și a conducerii acestei instituții, vă transmitem următorul punct de vedere:

Primăria municipiului Vaslui este autoritatea publică locală care a asigurat și asigură în continuare plata tuturor utilităților (apă și canalizare, gaz, energie electrică) necesare desfășurării în cele mai bune condiții a procesului instructiv-educativ. Lunar, consumurile înregistrate de unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal sunt comunicate instituției noastre, care le centralizează și dispune plata acestora către furnizorii de servicii publice. Aidoma gestionării unui buget familial, singura recomandare vizează întotdeauna reducerea risipei (stingerea becurilor în clase la terminarea orelor, păstrarea unei temperaturi ambientale adecvate, sesizarea urgentă a oricăror consumuri excesive pentru identificarea și remedierea defecțiunilor și alte asemenea măsuri).

Primăria municipiului Vaslui este cea care a propus Consiliului Local, în anul 2018, înființarea Centrului Județean de Excelență (CJEx) Vaslui. Odată cu adoptarea hotărârii de către Consiliul Local, au fost asumate și cheltuielile impuse de funcționarea lui, concomitent cu susținerea financiară a proiectelor propuse de această instituție nou creată. În nici un moment finanțarea CJEx Vaslui nu a fost stânjenită de vreo intervenție a instituției noastre în furnizarea utilităților publice.

Suntem în mod constant în legătură directă cu directorii unităților de învățământ din municipiul nostru, pentru a răspunde oricând solicitărilor de îmbunătățire a condițiilor de desfășurare a orelor de curs și nu numai, iar restricția de furnizare a agentului termic nu a fost niciodată impusă de instituția noastră. Este, în același timp, responsabilitatea CJEx Vaslui să comunice programul de studiu directorilor unităților de învățământ în sălile cărora se desfășoară orele CJEx, astfel încât aceștia să dispună personalului auxiliar asigurarea măsurilor cuvenite.

Considerăm că, în situația în care, punctual, într-una dintre sălile de clasă în care și-au desfășurat orele elevii CJEx Vaslui temperatura a fost una scăzută, prin profesorul de la clasă putea fi adresată o solicitare directorului unității de învățământ în care s-au desfășurat orele respective, singurul în măsură să ofere un răspuns pertinent la momentul în cauză. Totodată, la dispoziția oricărui cetățean nemulțumit există numărul unic gratuit Telverde 0800800780, la care ni se pot transmite orice sesizări, indiferent de oră, acestea fiind preluate și transmise operativ spre soluționare.

Ne-am obișnuit, de-a lungul timpului, cu un nivel calitativ superior al articolelor și informațiilor supuse atenției cetățenilor vasluieni, asta și ca urmare a preocupării constante a presei locale de a solicita puncte de vedere instituțiilor vizate. Reiterăm, astfel, disponibilitatea noastră de a oferi mass mediei locale informații suplimentare, pentru prezentarea cu acuratețe cât mai mare a situațiilor care vizează instituția noastră.

În speranța că cele de mai sus constituie informații de interes public și vor fi de ajutor cetățenilor interesați, vă mulțumim pentru încredere și înțelegere!

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

Prof. Clitemnestra Geanina TOFAN

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: