Home » National » Ucrainenii își încarcă telefoanele la un generator în centrul orașului

Ucrainenii își încarcă telefoanele la un generator în centrul orașului

Rușii au distrus sistemul de electricitate înainte de a se retrage din Herson, iar asta se vede cel mai bine într-o imagine făcută publică de un oficial ucrainean. Oamenii au ajuns să își încarce telefoanele la un generator în piața centrală.

Sfârșitul ocupației rusești a orașului-port cheie a declanșat zile de sărbătoare. Cu toate acestea, odată cu apropierea iernii, cei 80.000 de locuitori rămași nu au căldură, apă și electricitate și duc lipsă de alimente și medicamente.

Operatorii de comunicații din oraș au declarat că serviciile telefonice sunt în curs de restabilire, iar guvernatorul regional a declarat că un punct de acces public la internet wireless va începe să funcționeze astăzi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni seară că Rusia a distrus „toată infrastructura crucială” din oraşul Herson recucerit săptămâna trecută. „Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială”, a spus preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson.

„Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse”, a adăugat el.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*