Home » Local » Utilaj industrial furat în urmă cu patru zile din Italia, oprit din drumul către Republica Moldova

Utilaj industrial furat în urmă cu patru zile din Italia, oprit din drumul către Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un utilaj industrial care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia în urmă cu patru zile.

În ziua de 14 noiembrie a.c.,în jurul orei 22.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un utilaj industrial, marca BOBCAT, an fabricaţie 2007, cu număr de înmatriculare specific Italiei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridicăa autovehiculului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât acesta, cât şi plăcuţele de înmatriculare aplicate figurează în bazele de date ca fiindbunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Italia la data de 11.11.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat  autovehiculul în cauză din Italia, la data de 07 noiembrie a.c., achitând suma de 7.600 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări încauză pentru săvârşirea infracţiunii defurt,iar autovehiculul, în valoare de 50.000 de lei, şiplăcuţele de înmatriculareau fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: