Home » National » Consiliul de Securitate al Poloniei se reunește după ce o rachetă rusească a ucis doi oameni în Polonia

Consiliul de Securitate al Poloniei se reunește după ce o rachetă rusească a ucis doi oameni în Polonia

NATO se reunește de urgență, la nivel de ambasadori, după ce Polonia a invocat articolul 4 al tratatului Alianței. Au loc discuții după ce doi polonezi au murit, la o fermă aflată la 10 kilometri de granița cu Ucraina, unde a căzut o rachetă de fabricație rusească. Moscova neagă vehement că ar fi lansat acel proiectil și susține că ar fi vorba despre o provocare, pusă la cale de Kiev, pentru a atrage NATO în război. De cealaltă parte, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba a declarat că ideea că țara sa ar fi lansat racheta care a căzut în Polonia este o teorie a conspirației care face parte din propaganda rusească. Președinții american și polonez au subliniat, în declarații făcute în cursul nopții, că întreaga situație trebuie investigată.

Ministerul Apărării anunță printr-un comunicat de presă că monitorizează cu Ministerul Apărării Naționale din Polonia și cu aliații NATO incidentul de la granița dintre Polonia și Ucraina, în urma căruia doi cetățeni polonezi și-au pierdut viața.

“Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez solidaritatea și sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului în discuție. România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată și ilegală a Federației Ruse asupra Ucrainei și susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, subliniază MApN.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*