Home » Local » O grijă în minus pentru vasluieni! Sunt stocuri de gaze naturale pentru anotimpul rece

O grijă în minus pentru vasluieni! Sunt stocuri de gaze naturale pentru anotimpul rece

Vasluienii nu trebuie să fie îngrijorați în ceea ce privește stocurile de gaze naturale pentru această iarnă. Adrian Tighici, directorul SC Gaz Est Vaslui, a spus că societatea are un procent de 167% de gaze depozitate. Spre comparație, la nivel național, stocurile de gaze sunt la o valoare de 96%.

„Am căutat și am găsit oportunități. Cum am avut prețuri bune am mai înmagazinat gaze. Prețurile au scăzut la bursă și am luat de două ori mai ieftin, decât am luat în urmă cu trei-patru luni. Cetățenii nu trebuie să fie îngrijorați pentru iarna care urmează. Mai pot apărea unele probleme tehnice, dar abonații casnici nu vor fi afectați”, a spus Adrian Tighici.

Abonații Gaz Est Vaslui beneficiază din luna noiembrie de prețuri mai mici cu circa 12% la facturile de la gaze. Acest lucru este posibil în condițiile în care societatea a înmagazinat în anul trecut gaze la niște prețuri foarte bune, iar o parte din aceste gaze au fost transferate pentru anul 2022. De altfel, pentru anul trecut, Gaz Est a primit trofeul pentru cifra de afaceri, performanță, productivitate și profit brut.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*