Home » National » Studenții Universității Maritime din Constanța sunt chemați la discuții cu rectorul UPB, cu ușile închise

Studenții Universității Maritime din Constanța sunt chemați la discuții cu rectorul UPB, cu ușile închise

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) face cunoscut opiniei publice faptul că, în cursul zilei de ieri, 14 noiembrie a.c., președintele organizației, a fost invitat de către președintele Senatului Universității, pentru discuții referitoare la evenimentele din ultimele zile.

A fost purtată o discuție telefonică și cu rectorul UPB, Mihnea Costoiu, care a acceptat să se prezinte la o dezbatere cu studenții Universității Maritime din Constanța mâine, 16.11.2022, în Aula Gavrilă Rican, sala pe care studenții din `90, într-un context oportun, au ocupat-o pentru a își croi un nou viitor, atât lor cât și generațiilor următoare, punând bazele a ceea ce înseamnă UMC astăzi.

Solicitarea conducerii UPB a fost ca presa să nu fie prezentă la eveniment, iar dezbaterea să se realizeze cu ușile închise.

La întâlnirea de mâine sunt așteptați atât studenții universității, cât și absolvenți și membrii alumni ai organizației studențești.

E un moment oportun ca tot ceea ce înseamnă produs al universității să facă front comun și să transmită într-o singură voce dorința acestora: NU desființării Universității Maritime din Constanța!

 

”Îmi doresc ca studenții universității să fie prezenți, dar și activi la discuția de mâine, să să vină înarmați cu întrebări referitoare la posibilul lor viitor, dar în același timp să folosească cu încredere filtrul propriei conștiințe, pentru a nu se lăsa convinși sau manipulați, de oameni cu experiență, că ceea ce cred ei este eronat.

Dragi colegi, vă îndemn să analizați în detaliu și cu atenție sporită informațiile la care aveți acces, dar și pe cele prezente în spațiul media, pentru a vă crea o imagine de ansamblu despre fenomenul pe care îl experimentăm.” – a declarat Andrei – Ștefan CAȚĂR, președintele LSUMC

 

***

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța, este o organizație non- guvernamentală, reprezentativă la nivelul Universității Maritime din Constanța, ce are ca obiective principale promovarea și apărarea drepturilor și intereselor studenților, precum și implicarea la nivel național în luarea deciziilor în învățământul superior, prin afilierea și statutul de membru cu drepturi depline al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). De asemenea, experiența de peste 32 de ani a organizației a determinat acționarea pentru apărarea libertăților democratice și drepturilor omului, ocupându-și astfel locul binemeritat în rândul organizațiilor studențești de referință de pe plan local și

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*