Home » National » Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide

Centrul Infotrafic al Poliției Rutiere anunță închiderea circulației pe cele două sectoare din Transfăgărășan (DN 7C) și Transalpina (DN 67C) din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, imprevizibile ce pot apărea în orice moment pe perioada sezonului rece.

Astfel, pe Transfăgărășan a fost oprită circulația pentru toate categoriile de autovehicule între kilometrii 104 (Piscu Negru, județul Argeș) – 130+800 metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu). Pe Transalpina, a fost oprită pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

 

 

”Având în vedere ultimele prognoze meteorologice şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca, începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800); DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800)”, anunţă CNAIR.

 

CNAIR afirmă că a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să menţină circulaţia deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea o reprezintă integritatea şi viaţa celor care merg pe drum. Față de anul trecut, când circulația pe aceste segmente a fost oprită din 25 octombrie, anul acesta decizia a fost amânată, pe fondul temperaturilor mai ridicate.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*