Home » National » 75% din acţiunile Blue Air vor fi preluate de statul român

75% din acţiunile Blue Air vor fi preluate de statul român

Acţionarii Blue Air Aviation S.A. au notificat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) pentru a se prezenta în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), în vederea predării către stat a dreptului de proprietate asupra a 75% din acţiunile operatorului aerian.

„Având în vedere că solicităm executarea garanţiei de peste 13 luni de zile, imediat ce am primit notificarea din partea Ministerului Finanţelor, acţionarii Blue Air Aviation S.A. au notificat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) pentru a se prezenta în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a Societăţii, în vederea îndeplinirii obligaţiei de garantare de către acţionarii actuali şi predării dreptului de proprietate asupra a 75% din acţiunile Societăţii Statului Român, prin A.A.A.S.. În cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie 2022, Acţionarii Societăţii au fost contactaţi telefonic de reprezentanţii A.A.A.S. prin care s-a solicitat o întâlnire în vederea stabilirii detaliilor tehnice în care această predare să aibă loc”, se arată într-un comunicat al Blue Air.

Compania a precizat că va comunica public noua structură a acţionariatului urmând ca, ulterior, acţionarul majoritar să decidă modalitatea de comunicare publică a situaţiei Blue Air.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*