Home » National » Anul acesta, turiștii se vor bucura de vestitul Hotel de gheață de la Bâlea Lac

Anul acesta, turiștii se vor bucura de vestitul Hotel de gheață de la Bâlea Lac

După doi ani de pauză, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, se va construi din nou Hotelul de gheață, un obiectiv unic în România, anunță Agenția de presă Rador.

Chiar dacă la Bâlea Lac iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi, și duminică la prânz stratul de zăpadă măsura 11 cm, construcţia noului hotel de gheață va începe doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Ca și în ceilalți ani, Hotelul de Gheaţă va fi construit din “cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă.

Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac își va primi primii oaspeți înainte de Crăciun. Deja, pentru acest sezon de iarnă, au fost făcute peste 500 de rezervări , majoritatea turiști străini, mai ales din Anglia, dar și din alte țări europene, din Orientul Mijlociu, dar și câteva zeci de rezervari din România, precizează administratorii.

După sărbătorile de iarnă, adminstratorii intenționează să construiască, la marginea lacului Bâlea, și Biserica de Gheață

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: