Home » Local » Microbuz din R. Moldova, burdușit cu vinuri și băuturi spirtoase! Bunurile au fost confiscate

Microbuz din R. Moldova, burdușit cu vinuri și băuturi spirtoase! Bunurile au fost confiscate

Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit, în urma unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu bunuri accizabile în zona de responsabilitate, ţigări şi 237 de litri bături alcoolice de proveniență R. Moldova, disimulate în diverse colete în compartimentul pentru bagaje al unui microbuz.

În data de 20 noiembrie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontieră Vaslui- I.T.P.F. Iași au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu bunuri accizabile în zona de responsabilitate.

Pe timpul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 23.00, a fost oprit pentru control, pe comunicaţia Huşi-Iaşi, pe direcţia localităţii Râşeşti, un microbuz înmatriculat în R. Moldova, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport şi persoanei, colegii noştri au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bagajele proprii ale şoferului câteva pachete de ţigări cu timbre de acciză al R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la faptul că în mijlocul de transport în cauză ar putea fi ascunse şi alte bunuri accizabile, poliţiştii de frontieră au condus mijlocul de transport şi persoana la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontieră Vaslui, în municipiulHuşi, pentru efectuarea unui control amănunţit.

În urma controlului amănunțit efectuat, colegii noștri au descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul pentru bagaje al microbuzului, disimulată în diverse colete, cantitatea totală de 237 de litri de băuturi alcoolice (vinuri și băuturi spirtoase), de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor în valoare totală de 3.980 de lei.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: