Home » Administratie » Rectificare pe plus la Transurb Vaslui! Veniturile societății de transport cresc la peste 8,4 milioane de lei

Rectificare pe plus la Transurb Vaslui! Veniturile societății de transport cresc la peste 8,4 milioane de lei

SC Transurb Vaslui operează o rectificare pozitivă a bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022. Iniţial, pentru anul curent, societatea de transport local a avut aprobate venituri în valoare de 7034 mii lei, cheltuieli în valoare de 6.742 mii lei si un profit de 292 mii lei.

După primele nouă luni ale anului, veniturile rectificate pentru anul 2022 au devenit în valoare totală de 8472 mii lei, justificate astfel: Venituri proprii suma de 2057 mii lei; Venituri din difenţe de tarif elevi și pensionari suplimentate cu suma de 462 mii lei devenind 2226 mii lei; Venituri din diferenţe tarif persoane cu handicap în suma 1177 mii lei; Venituri din compensaţie în suma de 2800 mii lei, au fost suplimentate faţă de suma alocată în bugetul iniţial cu suma de 750 mii lei.

De asemenea, alte venituri din exploatare au fost suplimentate cu suma de 50 mii lei devenind 80 mii le. Astfel, veniturile totale rectificate pentru anul 2022 au devenit în valoare totală de 8472 mii lei.

„Bugetul de venituri si cheltuieli reprezintă un instrument de programare şi analiza a activităţii economico-financiare, urmărind asigurarea echilibrului financiar, asigurarea resurselor financiare necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor,  atât din punct de vedere dimensional cât şi in structură, pe fiecare categorie de venituri si cheltuieli”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului  de venituri și cheltuieli.

(Dănuț CIOBANU) 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: