Home » National » Șoferii beți sau drogați ar putea fi pedepsiți cu închisoare

Șoferii beți sau drogați ar putea fi pedepsiți cu închisoare

Senatorul PSD Robert Cazanciuc readuce în prim plan propunerea legislativă, iniţiată în 2019, prin care şoferii drogaţi, beți sau fără permis care au provocat un accident mortal să fie pedepsiţi cu închisoarea. Atunci propunerea a fost respinsă de Parlament,  gest pe care senatorul îl cataloghează „absurd” și „sfidător”. Cazanciuc a completat că a propus acest proiect de lege în „memoriei Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis”.

” În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale”, a scris pe Facebook, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Senatorul afirmă că, potrivit datelor furnizate de Poliția Română, 500 de persoane își pierd viața sau sunt rănite grav în accidente provocate de șoferi fără permis, băuți sau drogați și completează că în luna iulie polițiștii au depistat în București mai mulți șoferi drogați decât băuți.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: