Home » Administratie » Foame mare! Alimentele de la UE, așteptate cu nerăbdare în comunitățile vasluiene

Foame mare! Alimentele de la UE, așteptate cu nerăbdare în comunitățile vasluiene

Programul de distribuire a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană (UE) este în plină desfășurare în județul Vaslui. În cadrul

Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, nu mai puțin de 55.937 de persoane defavorizate din județul Vaslui vor beneficia de pachete cu ajutoare alimentare.

Fiecare pachet are o greutate de 27 de kilograme și conține făină de grâu, paste făinoase, ulei, mălai, orez, zahăr, conserve din carne de vită și porc, gem de fructe etc.

Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că făcut public calendarul distribuirii acestor ajutoare.

„Miercuri, 23.11.2022 ora 09, în satul Doagele, la Căminul cultural se vor împărți produsele alimentare. Joi, 24.11.2022 ora 9, în satul Radeni la Căminul cultural, iar vineri, 24.11.2022 începând cu ora 9 la sediul Primăriei Dragomirești, pentru celelalte sate componente. Beneficiarii sunt persoanele care primesc venitul minim garantat”, a spus Dănuț Iacob.

Conform procedurii de derulare a programului, beneficiază de produsele alimentare de la UE următoarele categorii de persoane: familiile și persoanele singure care încasează ajutor social; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; persoanele sau familiile aflate temporar în situații critice de viață.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: