Home » National » România îndeplinește condițiile de aderare la Schengen

România îndeplinește condițiile de aderare la Schengen

Comisia de experți a Comisiei Europene care a avut o misiune de evaluare în România, pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condițiile de aderare la Schengen, a fost multumită de rezultate, susțin surse guvernamentale.

Echipa nu a identificat probleme în ceea ce privește aplicarea de către România a normelor europene în materie de vize, protecția datelor și în privința cooperării judiciare. Referitor la sistemele informatice Schengen, experții au constatat că România și-a dotat corespunzător autoritățile, iar infrastructura IT este exemplară. România dispune de tot ce este necesar să implementeze noile sisteme de informații europene.

Echipa de evaluatori nu a identificat nicio problemă în legătură cu aplicarea acquis-ului Schengen de către România în domeniul protecției datelor. Concret, s-a constatat că România respectă normele aplicabile în domeniul protecției datelor când utilizează Sistemul de informații Schengen și Sistemul de informații privind vizele. De asemenea, potrivit constatărilor experților, cooperarea judiciară în materie penală în România funcționează bine. România se angajează activ în cooperarea judiciară cu alte state membre pentru combaterea criminalității, inclusiv a traficului de ființe umane, a traficului de migranți și a grupărilor de criminalitate organizată.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*