Home » Local » Mobilizare generală la PMP Vaslui! Declarații critice față de majorarea pensiilor cu un procent de numai 12,5%

Mobilizare generală la PMP Vaslui! Declarații critice față de majorarea pensiilor cu un procent de numai 12,5%

Conducerea Organizației Județene a PMP Vaslui a tras primele concluzii după conferința județeană de alegeri care au avut loc în cursul acestei luni. Aleasă la conferința județeană de alegeri în funcția de secretar executiv, iar cu o săptămână înainte președintă a Organizației de femei a PMP Vaslui, Mioara Idriceanu a apreciat creșterea partidului pe acest segment.

„Organizația de femei la nivel județean este o organizație puternică, cu femei muncitoare și dedicate acestui partid. Căutăm să întărim organizația”, a spus aceasta.

Vicepreședintele Corneliu Bichineț a vorbit despre situația economică și cea politică din țară, pe cea economică apreciind-o drept „o dramă contemporană”.

„Rostul unui partid de opoziție, așa cum este PMP, este de a veni cu soluții, dar și de a stingmatiza ceea ce nu face bine guvernul”.

Liderul PMP Vaslui a criticat modul în care au tratat partidele de la guvernare problema creșterii pensiilor, apreciind că, prin creșterea de 12,5% decisă recent, s-a încălcat Legea Pensiilor.

„Cunosc foarte bine Legea Pensiilor, pentru că sunt unul dintre oamenii care au lucrat la elaborarea sa ca membru al Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților. Legea Pensiilor spune că pensiile se măresc atât cât este inflația, iar inflația este acum de 16%, plus 35% din mărirea salarială medie pe țară. Dă 21%”! Dacă le-ar fi majorat pensiile cu 21%, ar fi fost cât de cât uman”, a spus Bichineț

Referitor la situația pensionarilor, acesta a mai adăugat că:

„Pensionarii români sunt singurii din istoria umanității care au plătit întreaga datorie externă a unei țări. Când a fost împușcat Ceaușescu țara noastră nu mai avea nicio datorie, dar aveam de încasat patru-cinci miliarde de dolari care nu au mai ajuns niciodată în visteria țării”.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*