Home » Administratie » Primăria Vaslui își digitalizează serviciile printr-un proiect european de peste 2,7 milioane de lei

Primăria Vaslui își digitalizează serviciile printr-un proiect european de peste 2,7 milioane de lei

Primăria Vaslui lansează un nou proiect cu finanțare europeană: „Sistem Integrat de e-Administrație, etapa II-a; competențe partajate”.Proiecttul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin  Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, începând cu data de 3 iunie 2022.

Bugetul proiectului este în valoare totală 2.751.516 de lei, iar contribuția proprie a municipiului Vaslui este de 55.030 lei.

Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacității instituționale a Primăriei Vaslui prin implementarea de măsuri de simplificare administrativă și optimizare a furnizării serviciilor către cetățeni.

Principalele rezultate ale implementării proiectului sunt: Servicii electronice aferente serviciilor publice partajate de asistență sociala, oferite prin portalul web; Platforma software back office pentru gestionarea informațiilor aferente dosarelor de solicitare a ajutoarelor sociale, pentru gestionarea eficienta a activităților back-office aferente solicitărilor primite prin portal și nu numai.

Alte rezultate vizează servicii electronice aferente serviciilor partajate de sprijinire a tinerilor în domeniul locuirii (locuințe ANL) și respectiv de gestionare a locuințelor sociale, oferite prin portalul web; Platforma software back office pentru gestionarea informațiilor aferente dosarelor de solicitare a cererilor pentru locuințe sociale si a patrimoniului de locuințe sociale; Servicii electronice aferente serviciului public partajat de ordine si siguranță publică, oferite prin portalul web etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*