Home » National » Cruce Roșie din România a inaugurează „Centrul de Promovare a Sănătății” în București

Cruce Roșie din România a inaugurează „Centrul de Promovare a Sănătății” în București

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a inaugurat vineri „Centrul de Promovare a Sănătății” în București, un proiect dedicat cetățenilor ucraineni, prin care aceștia vor putea beneficia de consiliere și acces la servicii medicale gratuite.

Una dintre cele mai mari provocări semnalate de cetățenii ucraineni refugiați în România este accesul la serviciile de sănătate. Mai ales atunci când apar primele simptome ale unei boli, blocajul lingvistic și lipsa unui medic de familie, fac foarte dificil accesul cetățenilor ucraineni la serviciile medicale.

«Centrul de Promovare a Sănătății» va oferi refugiaților ucraineni acces gratuit la medici specialiști din diverse arii: pediatrie, cardiologie, medicină generală, diabetologie, oftalmologie, stomatologie, dar vor beneficia și de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, EKG, ecografie abdominală și consiliere psihologică pentru adulți și copii.

În urma acestor consultații, se vor elibera rapoarte medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice. Pentru comunicarea cu pacienții, la fiecare specializare, medicii vor avea alături traducători de limba ucraineană sau rusă”, se arată într-un comunicat emis de Crucea Roșie Română.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*