Home » National » Elevii de la liceele tehnice se pot înscrie la Academia de Cariere Tehnice – ACT by PEPCO

Elevii de la liceele tehnice se pot înscrie la Academia de Cariere Tehnice – ACT by PEPCO

 

 

  • Participanții vor parcurge 10 ateliere de dezvoltare personală.
  • Proiectul va dura până în septembrie 2023.
  • Elevii se pot înscrie până pe 15 decembrie 2022.

 

Școala de Valori împreună cu PEPCO România realizează a treia ediție a proiectului Academia de Cariere Tehnice – ACT by PEPCO. Elevii motivați, care învață la liceele tehnologice, în clasele a X-a și a XI-a, se pot înscrie în proiect până pe 15 decembrie: https://scoaladevalori.ro/act-by-pepco/

Participanții vor parcurge 10 ateliere de dezvoltare personală, în care se va pune accent pe definirea valorilor universale și personale, pe maximizare abilităților de prezentare și a celor de comunicare eficientă. Tinerii vor conștientiza că este important să fie eficienți în relație cu ceilalți, dar și de ce au nevoie de planuri educaționale sau de carieră. Totodată, vor deprinde informații despre inteligențele multiple și inteligența emoțională, pentru a putea să își pună în valoare competențele și a ajunge să urmeze traseul profesional care să se îmbină cu interesele lor. Așa vor ajunge să ia decizii corecte, în cunoștință de cauză, și vor putea să își rezolve problemele și să facă alegeri personale în mod responsabil. Avânt toate aceste abilități și competențe, vor parcurge atelierele care îi vor ajuta să știe ce joburi li se potrivesc. Atelierele „Viitorul locurilor de muncă„ și ”Check4Skills. Orientare în carieră și consiliere – Career Bus” vor face trecerea către „Antreprenor de viitor”, iar elevii vor descoperi care este cariera care li se potrivește sau poate vor concluziona că sunt făcuți pentru antreprenoriat.

Elevii selectați în proiectul Academia de Cariere Tinerii vor participa și la două întâlniri inedite cu profesioniștii din cadrul companiei PEPCO România prin intermediul evenimentelor de tip „Bibliotecă Vie”. Din aceste evenimente, tinerii vor putea să pună întrebări de impact invitaților și să își găsească model pentru evoluția lor. Participanții vor beneficia și de o vizită într-unul dintre magazinele PEPCO, astfel, vor lua contact cu modul în care se coordonează o activitatea economică, vor înțelege care sunt responsabilitățile angajaților, cum funcționează munca în echipă, dar și dacă li se potrivește domeniul retail.

Dragoș Belduganu este coordonator proiecte sociale în cadrul Asociației Școala de Valori și consideră că proiectul îi va ajuta pe participanții să devină buni profesioniști: „Anul 2023 a fost „denumit” Anul European al Competențelor, de către Comisia Europeană, și vine după anul European al Tineretului, pentru a transmite că este important să ne uităm atent la dezvoltarea competențelor în rândul tinerilor, la susținerea acestora în a deveni buni profesionisti și cetățeni. Prin proiectul Academia de Cariere Tehnice mergem către tinerii din învățământul tehnologic și îi ajutăm să înțeleagă la ce sunt buni, ce li se potriveste, cum îi ajută pe viitor domeniul în care studiază și cât de important este să-și ancoreze deciziile uitându-se atent la propria persoană și la oportunitățile din jur. Am văzut în tinerii cu care am lucrat în ultimele 2 ediții un potențial enorm neexplorat și ne-am propus să contribuim la creșterea nivelului lor de încredere în propria persoană și în comunitate astfel încât tinerii noștrii de la tehnic să simtă că pot avea impact în societate și că pot produce schimbări plecând la drum cu idei îndrăznețe și lucrând împreună. ”

În edițiile anterioare, participanții au ajuns la finalul proiectului cu imaginea clară a potențialului lor, și-au făcut traseul educațional și planul profesional. Prin atelierele de dezvoltare personală și-au descoperit interesele pe baza cărora au ajuns să-și construiască competențele, și-au luat modele de viață din cele două evenimente de tip „Bibliotecă Vie” și au înțeles cu ajutorul vizitei într-unul dintre magazinele PEPCO că orice activitate economică depinde de munca în echipă.

Daria Iarca are 17 ani și a participat în ediția a II-a a proiectului ACT by PEPCO. Tânăra consideră că proiectul i-a adus 3 beneficii. „Primul beneficiul ar fi că poți să îți faci foarte mulți prieteni. Un al doilea beneficiu este acela că îți poți dezvolta abilitățile în cadrul atelierelor, cum ar fi abilitățile de comunicare, abilitățile de prezentare, în concluzie te dezvolți pe tine. Un al treilea beneficiu a fost că am scăpat de anxietate, îmi era teamă să vorbesc în public, iar atelierele m-au ajutat foarte mult, pentru ca trainerii sunt acolo să te ajute și nu să râdă. Cel mai mult mi-a plăcut că am fost ca o familie și că ne-am ajutat indiferent de probleme, am fost mereu alături unii pentru ceilalți, chiar dacă eram din colțuri diferite ale țării și eram în online.”

 

Proiectul ACT by PEPCO îi susține pe elevii din liceele tehnologice să conștientizeze necesitatea unui plan de carieră. Tinerii participanți vor reuși la final de proiect să aibă acele deprinderi care să îi ajute să ajungă la jobul care li se potrivește și vor înțelege că până la o carieră de succes este nevoie de dezvoltarea personală, de orientare în carieră și de competențe pentru joburile viitorului. Activitățile din proiect se vor desfășura în mod creativ, prin implicarea activă a elevilor în procesul de învățare, care se va face prin exerciții, dezbateri de grup, exemple, lucru în echipă, prezentări, jocuri și competiții. Tinerii vor primi pe tot parcursul proiectului feedback constructiv de la formatori, pentru a  înțelege procesul de dezvoltare a-l potențialului.

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care oferă tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase. Școala de Valori a ajuns prin intermediul proiectelor la peste 114.794 de elevi și studenți și 10.908 de profesori și în 5.916  de școli.

Despre PEPCO România

Pepco este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere,oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic.Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage în fiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 3.000 de magazine în 17 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 25.000de angajați, dintre care aproximativ 2850 doar în România.

La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social,își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților. Nu în ultimul rând, investește în dezvoltarea angajaților și îi încurajează să se implice în acțiuni de voluntariat.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: