Home » Administratie » Verde pentru construirea Spitalului nr. 2 Vaslui! Dosarele se depun în perioada 23 noiembrie – 9 decembrie 2022

Verde pentru construirea Spitalului nr. 2 Vaslui! Dosarele se depun în perioada 23 noiembrie – 9 decembrie 2022

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui” în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cadrul proiectului vor fi construite secții noi: boli infecțioase, psihiatrie, boli cronice.

Prin proiect se propune construirea a două corpuri de clădiri amplasate în spațiul din curtea Spitalului nr. 2, cu o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp.

Noua structură are prevăzute un număr de 248 de paturi, din care 97 vor fi noi (28 de paturi pentru spitalizare de zi, adulți si copii; 16 paturi paliație; 53 spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și infecțioase).

Prin realizarea investiției „Construire Secții la Spitalul Nr. 2 Vaslui”, va crește gradul de confort al pacienților care apelează la sistemul medical public și se vor asigura spații corespunzătoare, modernizate și dotate în care actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții. Prin acest demers, se urmărește și stimularea tinerilor specialiști să profeseze într-un cadru modern și performant, limitându-se astfel migrația specialiștilor către capitala țării”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Durata de realizare a investiției este 36 de luni, fără a depăși luna iunie 2026. Valoarea totală a proiectului este de: 385.461.599,57 lei inclusiv TVA.

Data deschiderii platformei pentru depunerea dosarelor de finanțare dedicată proiectelor depuse în cadrul acestui apel – 23 noiembrie 2022 ora 10:00, precum și data închiderii platformei – 09 decembrie 2022, ora 16:00.

(Dănuț CIOBANU)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura