Home » Business » Faci proiecte, primești bani! Programul ”Anghel Saligny” aduce în Hoceni investiții de peste 10 milioane de lei

Faci proiecte, primești bani! Programul ”Anghel Saligny” aduce în Hoceni investiții de peste 10 milioane de lei

Conducerea Ministerului Dezvoltării a semnat 31 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare și construirea de poduri.

Unul dintre contracte vizează modernizarea străzilor în satul Oțeleni din comuna Hoceni, investiție care se ridică la suma de 10.950.000 lei.

Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, a spus că a depus proiecte noi pentru finanțare pe diferite programe, activitatea care a solicitat o implicarea activă la nivel local. Astfel, au fost depuse două proiecte pe Programul „Anghel Saligny”, pentru asfaltarea a două drumuri pe o lungime de 13 kilometri.

„Pentru anul 2022 avem pregătită o strategie de dezvoltare a comunei, prin care urmărim atingerea unor obiective. Ce depinde de noi am făcut. Am întocmit proiecte și așteptăm finanțarea. Sunt așteptări mari din partea populației. Dacă și din partea guvernanților vom avea o colaborare bună, vom aduce standardele de viață din comună la nivelul celor din zona urbană. Suntem atenți cu dezvoltarea infrastructurii și sperăm să reușim. În acest sens, așteptăm deschidere ministerială pentru a implementa aceste proiecte”, spunea Vasile Țabără.

Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”.

Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*