Home » National » Fermierii din Satu Mare au recurs la proteste pentru a cere ajutor de la Guvern ca să facă față secetei și scumpirilor

Fermierii din Satu Mare au recurs la proteste pentru a cere ajutor de la Guvern ca să facă față secetei și scumpirilor

Peste 70 de fermieri din județul Satu Mare au ieșit luni, în stradă, cu tot cu tractoarele din dotare. Oamenii, în mare parte crescători de bovine, spun că din cauza scumpirilor în lanț riscă să pună lacăt pe ferme. Numai în ultimele luni, mulți dintre ei au fost nevoiți să vândă din animale, întrucât seceta le-a înjumătățit recolta și nu mai aveau ce să le dea de mâncare.

Agricultorii cer ajutor din partea Guvernului, ca să poată depăși situația gravă în care i-au adus seceta și scumpirile. Numai în ultimele luni, mulți dintre ei și-au vândut animalele la abatoare, după ce recolta le-a fost înjumătățită de secetă și nu mai aveau ce să le dea de mâncare.

„Dacă România vrea să rămână fără zootehnie, atunci așa trebuie să continue mai departe. Fără sprijinul statului, noi într-o jumătate de an închidem cel puțin 50% din ferme. Săptămâna trecută, vineri, trebuia să avem din nou o întâlnire la Minister. Nu ne-au mai invitat, nu se mai zice nimic de această subvenție. La secetă noi, cei care suntem în zootehnie, am fost excluși, deci pe partea de pășune, pe partea de fâneață… Noi nu suntem incluși nicăieri!”, a declarat pentru digi24.ro un protestatar.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: