Home » Administratie » Liberalii din CJ Vaslui, derutați de marea asfaltare: Câți kilometri de drumuri județene din pământ mai are Vasluiul?!

Liberalii din CJ Vaslui, derutați de marea asfaltare: Câți kilometri de drumuri județene din pământ mai are Vasluiul?!

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii opoziției din CJ Vaslui acuză conducerea județului că livrează informații eronate în ceea ce privește starea drumurilor județene. Liberalii susțin că între datele CJ-ului și cele prezentate de LDP Vaslui sunt diferențe mari. Un exemplu în acest sens sunt drumurile din pământ: CJ – 40 de kilometri ; LDP – 121 de kilometri. Liberalii cer mai multă rigoare și reclamă că nu așa se prezintă cetățenilor astfel de date.

Aprobarea unui ajutor de minimis individual pentru majorarea capitalului social al Societății „Lucrări Drumuri si Poduri” (LDP) a provocat discuții aprinse în plenul ședinței Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Consilierii din opoziție au precizat că în urma analizei materialelor puse la dispoziție reise diferențe mari în ceea ce privește situația drumurilor județene. Mai exact, liberalii au susținut că LDP Vaslui a prezentat o serie de date, care sunt diferite de ceea ce a prezentat conducerea CJ-ului.

„În referatul la proiectul de hotărâre se vorbește despre un total de 948 kilometri de drumuri județene, iar în materialul LDP e vorba de 955 kilometri de drumuri județene. Aceleași diferențe sunt și la drumurile județene cu covor asfaltic (CJ – 578 de kilometri, LDP – 361 de kilometri), drumuri județene betonate ( CJ – 29 kilometri, LDP – 20,4 kilometri) etc. Și la drumurile județene din pământ e la fel (CJ – 40 kilometri, LDP – 121 kilometri). Ar trebui mai multă rigoare când veniți în fața cetățenilor cu aceste date! Să ne punem de acord”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că datele corecte sunt cele prezentate de instituția pe care o conduce. Motivul este acela că pe multe drumuri sunt în derulare investiții, iar pe respectivele drumuri nu au ajuns să fie executate lucrări de întreținere de LDP Vaslui. Abia după ce sunt finalizate aceste proiecte și recepționate, ele vor intra în întreținere la LDP și societatea va avea situația la zi a drumurilor județene.

CJ Vaslui a instituit o schemă de ajutor de minimis individual pentru majorarea capitalului social al Societății „Lucrări Drumuri si Poduri” SA Vaslui. Sprijinul financiar are ca obiectiv asigurarea și dezvoltarea serviciilor publice de întreținere și reparare a drumurilor publice de interes județean.

Prin acesta schemă de ajutor, valoarea totală a ajutorului de minimis individual care va fi acordat este echivalentul în lei a 200.000 euro, calculat la data acordării, suma care este prevazută în bugetul local al județului pe anul 2022.

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: