Home » Local » Un nou pas pentru asfaltarea străzilor din Munteni și Podeni

Un nou pas pentru asfaltarea străzilor din Munteni și Podeni

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în ședința ordinară a Consiului Local Bârlad, care va avea loc marți, 29 noiembrie, a inițiat și supus votului proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru demararea lucrărilor de asfaltare a mai multor străzi din cartierele Munteni și Podeni.
Astfel, echipa de la nivelul Primăriei Bârlad, coordonată de primar, face primul pas către unul dintre cele mai ambițioase proiecte de interes local, care prevede asfaltarea și modernizarea a 21 de străzi cu o lungime totala de peste 9 kilometri. Proiectul a fost aprobat deja pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.
Lista străzilor ce vor fi asfaltate arată astfel: Învățăturii, Simion Bărnuțiu, Ardeal, 1877, General Cerchez, G. G. Ursu, V. I. Popa, Iordache Gane, Virtuții, Lunei, Soarelui, Decebal, Grahilor, Mărășești, Dimitrie Cantemir, Dumbrava Roșie, Dochia, Băltărețului, Principatele Unite, Milcov și Traian.
„După ce indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați în Consiliul Local, se trece la realizarea proiectării, cu respectarea procedurilor legale. Cred că este un vis al tuturor bârlădenilor de a se asfalta în Munteni și Podeni, unde se știe cum arată străzile în prezent. Din acest motiv, eu, împreună cu întreaga echipa de la nivelul Primăriei Bârlad, căreia îi mulțumesc pe aceasta cale, mă voi implica activ ca acest proiect să devină realitate, începând cu 2023. Eu, cel puțin, tratez cu toată seriozitatea acest proiect și voi depune toate eforturile pentru a-l vedea realizat! Mai ales că jumătate din această investiție va fi susținută din bugetul local. Și vorbim aici de circa 33 de milioane lei, din care 18 îi primim prin Programul „Anghel Saligny” iar 15 le punem din bugetul local“ , a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: