Home » Local » Vasluienii se pot vaccina împotriva SARS-CoV-2 la medicii de familie
Nurse giving a vaccine, in France. Infirmier faisant un vaccin, en France.,Image: 572899074, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Vasluienii se pot vaccina împotriva SARS-CoV-2 la medicii de familie

În cabinetele de medicină de familie din județul Vaslui, se poate efectua la cerere, imunizarea cu vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5.

Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 este un vaccin utilizat pentru prevenirea bolii COVID19, afecțiune cauzată de SARS-CoV-2. Se administrează la adulți și adolescenți cu vârstă de 12 ani și peste, fiind indicat doar pentru persoanele cărora li s-a administrat anterior eel puțîn 0 schemă primară de vaccinare împotriva bolii COVID-19.

Vaccinul determina sistemul imunitar (sistemul natural de apărare al organismului) să producă anticorpi ~i celule sanguine, care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva bolii COVID-19. Întrucât Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 nu conține virusul, nu va poate transmite boală COVID-19. Poate fi administrat la eel puțin 3 luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID-19. Se recomandă efectuarea vaccinului in special persoanelor cu vârstă de peste 60 de ani și a celor cu afecțiuni cronice. Se poate administra concomitent cu vaccinul gripal sau la orice interval de timp de la administrarea acestuia.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: