Home » Local » Ateliere în școli din Bârlad privind incluziunea copiilor cu dizabilități

Ateliere în școli din Bârlad privind incluziunea copiilor cu dizabilități

 

Proiectul „Toți copiii sunt copii”, PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI ȘI CONSILIULUI LOCAL BÂRLAD.

În luna noiembrie, echipa Asociației „Bună Ziua Copii din România” formată dintr-un asistent social, un psiholog și voluntari a organizat în 10 unități de învățământ din Bârlad ateliere privind incluziunea copiilor cu dizabilități. Aceste activități fac parte din cadrul proiectului „Toți copiii sunt copii”, PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI ȘI CONSILIULUI LOCAL BÂRLAD.

Atelierele le-au dat copiilor prilejul de a socializa, de a  lucra în echipe, de a se cunoaşte unul pe altul şi de a identifica ceea ce au în comun şi ceea ce-i diferențiază de colegii lor cu CES. Activitățile organizate au oferit copiilor o imagine pozitivă despre persoanele cu dizabilități  și au reprezentat un prim pas care să vină în sprijinul incluziunii copiilor cu CES și în întâmpinarea nevoii acestora de a fi acceptați de către colegii lor.

De asemenea, în fiecare unitate școlară a fost amenajat un colț al proiectului în care a fost amplasat un panou cu afișul și mascota proiectului, precum și lucrările realizate de copii în timpul activităților.

La finalul activității, fiecare clasă participantă a primit titlul de clasă incluzivă, precum și un kit cu materiale necesare pentru activități specifice incluziunii copiilor cu dizabilități (cărți terapeutice, seturi creative, metodologia de lucru, etc), pe care cadrul didactic să-l poată utiliza la clasă.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice care ne-au primit cu atâta căldură și mulțumim dragilor noștri voluntari care ne sprijină în toate activitățile noastre.

Unitățile de învățământ în care s-au desfășurat atelierele au fost:

  1. Grădinița cu P.P. Nr. 8 Bârlad
  2. Școala Gimnazială „Iorgu Radu” Bârlad
  3. Şcoala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad
  4. Liceu Tehnologic „Petru Rareș”
  5. Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad
  6. Grădinița cu Program Normal nr.3 Bârlad
  7. Grădinița cu Program Prelungit nr.8 Bârlad
  8. Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu”
  9. Școala „Victor Ion Popa” Bârlad
  10. Scoala „Manolache Costache Epureanu”.

 

 

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: