Home » Administratie » Parteneriat între județele Vaslui, Iași și Botoșani pentru construirea unui traseu cicloturistic de peste 150 de kilometri

Parteneriat între județele Vaslui, Iași și Botoșani pentru construirea unui traseu cicloturistic de peste 150 de kilometri

de Dănuț CIOBANU 

Județul Vaslui a încheiat un parteneriat cu județele Iași și Botoșani pentru construirea unui traseu cicloturistic de peste 150  de kilometri. În județul Vaslui traseul propus vizează obiectivele culturale de interes reprezentate de Ruta Bisericilor de lemn: municipiul Vaslui – Ștefan cel Mare – Zăpodeni – Muntenii de Sus – Văleni – Solești – Miclești, retur, la care se adaugă Movila lui Burcel. Documentația pentru obținerea finanțării prin PNRR trebuie depusă până în data de 5 decembrie 2022.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a votat în unanimitate în cadrul unei ședințe extraordinare un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului ”V.I.B.E – traseu cicloturistic”. Documentația pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, Componenta 11 – Turism și cultură trebuie depusă până în data de 5 decembrie 2022.

Prinr-o adresă înregistrată la Consiliul Județean (CJ) Vaslui, CJ Iași solicită acordul pentru încheierea unui parteneriat pentru realizarea proiectului „V.I.B.E – traseu cicloturistic”. Investiția presupune amenajarea de piste de bicicliști în proximitatea drumurilor județene DJ 247 și DJ 246 până la intersecția cu DN 24, ce vor fi amplasate pe o parte și alta a drumului

Parteneriatul va fi constituit, conform schemei de finanțare, din următorii beneficiari eligibili: CJ laşi; CJ Vaslui; CJ Botoșani; Asociația „Zona Metropolitană lași AZM I; Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Traseul din cadrul proiectului ”V.I.B.E.- traseu cicloturistic” este identificat conform anexei nr. 2 la proiectul de hotărâre (V.I.B.E. este acronim pentru Vaslui – Iași – Botoșani – Eurovelo) și se suprapune pe traseele de rang național pe direcția N-S, pe extensie a traseului Eurovelo14 ”Râuri” și conexiune transfrontalieră.

„Traseul propus oferă accesibilitate obiectivelor culturale din aria traversată, în ceea ce privește Județul Vaslui; obiectivele de interes sunt cele reprezentate de Ruta Bisericilor de lemn Traseul F: Municipiul Vaslui – Ștefan cel Mare – Zăpodeni – Muntenii de Sus – Văleni – Solesti – Miclești, retur, la care se adaugă Movila lui Burcel, arie naturală de interes național cu mănăstirea ortodoxă Sfinții Împărați Constantin și Elena situată în vârful legendarei movile a lui Burcel pe DN 24 Iași-Vaslui, și nu numai”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Numărul total de km ai traseului este de 237 km, din care: județul Iași – 216 km; județul Vaslui – 4 km, în proximitatea drumurilor județene DJ 247 și DJ 246 până la intersecția cu DN 24; județul Botoșani – 17 km.

„În cadrul acestui apel de proiecte, prin semnarea parteneriatului, se ivește oportunitatea de a realiza un traseu cicloturistic de peste 150 km, care traversează județele Botoșani, Iași și Vaslui, punându-se în valoare obiective istorice și culturale de interes național și regional”, a mai spus Ciprian Trifan.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: