Home » Local » Lucrările au fost finalizate! Orașul Negrești va avea una din cele mai moderne piețe agroalimentare din județ

Lucrările au fost finalizate! Orașul Negrești va avea una din cele mai moderne piețe agroalimentare din județ

Proiectul privind construcția unei Piețe agroalimentare în orașul Negrești a fost finalizat. În prezent, se derulează procedura de recepție a lucrărilor.

Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a spus că lucrările executate sunt de calitate, iar locuitorii orașului vor beneficia de una din cele mai moderne piețe din județ.

„Piața agroalimentară a început în perioada 2013-2014. Construcția nouă a început în forță și a fost abandonată la fel de în forță. A stat șase ani structura metalică acolo. Am finalizat acest proiect și suntem în faza de recepție a lucrărilor”, a spus Cristi Rusu.

Reamintim că după ce obiectivul de investiții a fost blocat timp de șase ani, Primăria Negrești a reușit să semneze în data de 6 decembrie 2020 un contract de execuție a restului de lucrări. Restul de executat s-a ridicat la suma de 2,6 milioane de lei.

Pentru construcția pieții, au fost demolate inițial toate spațiile comerciale vechi care erau insalubre. Piața s-a ridicat pe structură metalică și are numeroase facilități pentru desfășurarea unui comerț modern: căldură și gaz, spații frigorifice, compartimente pentru pește, carne, lactate și tarabe pentru producătorii locali etc.

Piața are 1.100 de metri pătrați spațiu închis, cu centrală termică și alte facilități. Practic, prin dotarea spațiilor interioare, comerciații și clienții vor avea la dispoziție toate facilitățile pentru comercializarea produselor agroalimentare în condiții igienice.

„Avem producători în zonă și avem speranță că piața va fi populată. Negreștiul a apărut ca un târg unde se făcea comerț, poziționat într-un așa-zis triunghi (Vaslui-Iași-Roman) și polarizează toate comunitățile din jur. Noi mizăm pe această arie de adresabilitate”, a mai spus Cristi Rusu.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*