Home » National » Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că un eventual boicot asupra companiilor austriece din România va face mai mult rău țării noastre

Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că un eventual boicot asupra companiilor austriece din România va face mai mult rău țării noastre

Cancelarul austriac Karl Nehammer avertizează că un eventual boicot asupra companiilor austriece din România, drept răspuns la refuzul Vienei de a accepta aderarea țării noastre la Schengen, ar face mai mult rău României decât Austriei, deoarece firmele austriece aduc bani la bugetul țării și creează locuri de muncă. Într-un interviu la postul public de televiziune ORF2, Nehammer a negat vehement că votul negativ împotriva României ar avea motive politice și a transmis din nou că veto-ul va fi ridicat doar când România și Bulgaria își vor îmbunătăți protecția frontierelor.

Cancelarul a repetat în mare parte argumentaţia sa şi a ministrului de interne al ÖVP, Gerhard Karner: din cei peste 100.000 de imigranţi sau solicitanţi de azil, 75.000 nu fuseseră înregistraţi nicăieri, or asta ar fi trebuit să se întâmple la trecerea frontierei externe a UE. Multe dintre aceste persoane neînregistrate ar veni prin România sau Bulgaria, spune Nehammer.

El a recunoscut că România și Bulgaria dețin alte cifre, însă spune că aceste țări nu aveau cum să cunoască numărul real din moment ce nu au înregistrat aceste persoane. În ceea ce privește o presupusă legătură între votul negativ dat României și alegerile interne din Austria, Nehammer a spus că această ipoteză este una „absurdă”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*