National

Alertă InfoCons! Ketchup cu până la 6 E-uri și  doar 6% concentrat de roșii!

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip ketchup ce se regăsesc pe piața din România .

Din punct de vedere al procentajului de roșii din compoziția ketchup-lui :

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :

Piure de roșii / pastă de tomate într-o proporție cuprinsă între 12 și 83% din compoziție

Concentrat de tomate într-o proporție cuprinsă între 6 și 73% din compoziție

Roșii /100g ketchup într-o proporție cuprinsă între 126 și 180% din compoziție 

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în ketchup :

– 64.06% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ; 

Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :

– 3.13% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 12.5% din produse au în compoziție 4 E-uri ;

– 29.7% din produse au în compoziție 3 E-uri ;

– 12.5% din produse au în compoziție 2 E-uri ;

– 6.25% din produse au în compoziție 1 aditiv ;

– 35.94% din produse nu au în compoziție E-uri ;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în ketchup situația se prezintă astfel :

– 85.37% dintre produsele studiate au avut în componență sorbat de potasiu ( E202 );

– 80.49% dintre produsele studiate au avut în componență benzoat de sodiu ( E211 );

– 46.34% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric ( E330 );

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale .

Valoarea energetică este cuprinsa între 31 kcal și 117 kcal .

Cantitatea de grăsimi variază între 0g și 0.07g .

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și <0.5g .

Se poate observa că produsele cele mai bogate în glucide sunt și cele mai sărace în fibre . De asemenea, unele produse prezintă cantități de zaharuri de până la 24.8g . Cantitatea de glucide se situează între 1.26g și 24.8g .

70.31% din produsele analizate nu conțin fibre .

100% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine /100g . Cantitatea de proteină se situează între 0g și 2.3g pentru produsele studiate .

96.88% din produse au avut mai puțin de 3g de sare în compoziție . Cantitatea de sare din produsele studiate s-a situat între 1.4g și 3.1g .

Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate . Dacă ești la cumpărături sau acasa , scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi , pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective .

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button