Home » National » Zeci de animale de companie au ajuns la veterinar în perioada sărbătorilor după ce au fost hrăniți cu cu sarmale, salată de boeuf sau slănină

Zeci de animale de companie au ajuns la veterinar în perioada sărbătorilor după ce au fost hrăniți cu cu sarmale, salată de boeuf sau slănină

Nu doar oamenii au mâncat în exces zilele acestea, ci și animalele de companie. Sute de câini și pisici au ajuns la medic, de Sărbători, cu probleme digestive. Stăpânii le-au hrănit cu ce au avut prin casă, în unele cazuri chiar și cu sarmale, salată de boeuf sau slănină. În numai o săptămână, la Spitalul Veterinar al Universității de Științele Vieții din Iași, de exemplu, au ajuns 120 de animale în stare gravă.

Cele mai multe patrupede care au ajuns la cabinetele veterinare au fost diagnosticate cu gastrite, enterite sau chiar pancreatită. Andreea Despa, medic veterinar: „Nu procesează corespunzător toate aceste elemente și atunci apar toate aceste tulburări gastrointestinale. Avem pacienți care sunt internați pentru una, două zile. Din păcate, însă, o pancreatită poate rămâne spitalizată până la două-trei săptămâni.” În perioada Sărbătorilor, au fost internate doar urgențe, însă, în numai o săptămână, s-au înregistrat 120 de cazuri.

Medicii veterinari recomandă proprietarilor să evite să-și hrănească animalele de companie cu alimente pe care le cumpără pentru consum propriu sau cu resturile de la mesele lor și să se limiteze la hrana care este special concepută pentru câini sau pisici.

sursa: digi24.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*