Home » Local » Taxa de salubrizare pentru populație și firme crește din cauza scumpirii transportului și depozitării deșeurilor

Taxa de salubrizare pentru populație și firme crește din cauza scumpirii transportului și depozitării deșeurilor

Consiliul Local (CL) Vaslui va dezbate în ședința ordinară din această săptămână un proiect de hotărâre privind stabilirea taxei speciale de salubrizare. De asemenea, va fi aprobat și regulamentul de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii
casnici şi non-casnici, fără contract de salubrizare, în municipiul Vaslui

Votul vine după ce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a judeţului Vaslui solicită printr-o adresă supunerea spre aprobare în şedinţa CL Vaslui a taxei speciale de salubrizare pentru anul 2023.

„Ţinând cont că tariful de colectare şi transport pentru deşeuri reziduale generate de populaţie în mediul urban şi tarifele de depozitare a deşeurilor la CMID Roşieşti au fost majorate în perioada 2020 – 2023, iar taxa specială de salubrizare a fost menţinută la nivelul de 11 lel/persoană pentru utilizatorii casnici, respectiv la 517 lei/tonă pentru utilizatorii non-casnici, fără contract de salubrizare, se impune actualizarea nivelului acestora”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Prin urmare, se propune ca taxa specială de salubrizare, în cazul utilizatorilor casnici, să fie stabilită, începând cu 1 mai 2023, astfel:

12 lei/persoană/lună, înmulţit cu numărul de persoane care domiciliază, folosesc imobilul, conform datelor preluate de la fostul operator de serviciu public de salubrizare, respectiv conform declaraţiilor de impunere depuse; 12 lei/persoană/lună, înmulţit cu un număr de 3 persoane (din oficiu), pentru utilizatorii casnici care nu au depus declaraţiile de impunere.

De asemenea, se propune actualizarea taxei speciale de salubrizare în cazul utilizatorilor non-casnici, care nu au contract de salubrizare încheiat cu operatorul de salubrizare desemnat, la nivelul propus de A.D.I.V. de 560 lei/tonă.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*