Home » Agricultura » Ajutoare financiare de peste 31 milioane de lei pentru crescătorii de păsari și porci din județul Vaslui

Ajutoare financiare de peste 31 milioane de lei pentru crescătorii de păsari și porci din județul Vaslui

Potrivit legislației în vigoare (Legea nr.195/2018) a fost aprobată o schemă multianuală de susținere a activității de reproducție în sectorul creșterii suinelor, pentru fermierii care desfășoară activități de reproducție sau creștere ori îngrășare a suinelor.

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a înregistrat o cerere de înscriere în program pentru acordarea acestui ajutor de stat unei ferme care va crea 449 noi locuri de cazare și a semnat contractul de finanțare pentru o investiție totală în sumă de  12.040.195 lei din care valoarea ajutorului de stat, în procent de 80%, este de 9.632.156  lei. Proiectul se află în perioada de implementare (Murgeni) și s-au început lucrările de execuție la halele proiectate, finalizarea acestuia fiind previzionată la finele anului 2023.

De asemenea, prin Legea nr.227/2018 s-a aprobat o schemă multianuală de susținere a activității de reproducție/creștere/incubație în sectorul avicol.

DAJ Vaslui a înregistrat patru cereri de înscriere în program pentru acordarea acestui ajutor de stat și a semnat patru contracte de finanțare care cumulează investiții totale în valoare  de 19.951.114  lei, la care ajutorul de stat total este în valoare de 21.267.633  leiși variază între 40% și 60% din valoarea investiției. Prin aceste proiecte se creează143.173 noi locuri de cazare puiși vor fi implementate în Huși, Fălciu și Grivița.

„Suntem alături de beneficiarii acestor programe pe toate etapele de  implementarea a acestor proiecte, având în vedere necesitatea creșterii competitivității sectorului zootehnic și aportul important al acestora la dezvoltarea economică a județului Vaslui”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*