LocalSocial

Venituri tot mai puține! Pandemia de coronavirus a afectat sever acțiunile vânătorești

Direcția Silvică (DS) Vaslui gestionează un număr de nouă fonduri de vânătoare din care: 1 fond de vânătoare în Ocolul Silvic Brodoc; 2 fonduri de vânătoare în Ocolul Silvic Epureni; 4 fonduri de vânătoare în Ocolul Silvic Huși și 2 fonduri de vânătoare în Ocolul Silvic Vaslui.

Suprafața totală a acestor fonduri este de 85.930 hectare și anual este asigurată hrana suplimentară de 102 tone, completată cu 14 tone sare.

În perioadele de vară atunci când este resimțită lipsa apei, aceasta este asigurată de personalul silvic, prin alimentarea unor bazine speciale amplasate în locurile frecventate de vânat.

Anul trecut, veniturile asigurate din acțiuni vânătorești au fost de 75.080 lei, cea mai mică sumă din ultimii ani. Spre comparație, în anul 2019 aceste venituri erau de  248.258 lei (0,74% din cifra de afaceri).

„DS Vaslui, prin așezarea sa geografică și relieful cu care a fost înzestrată, este împodobită din belșug cu animale și păsări sălbatice cum ar fi: cerb carpatin, mistreț, căprior, iepure, vulpe, șacal, fazan, potârniche, prepeliță, sitar, etc. Fauna sălbatică – bine reprezentată numeric, ca diversitate de specii și ca valoare a trofeelor, constituie un subiect de pasiune rămânând de fiecare dată, de la o generație la alta, suficient de mult și de bogat vânat până în zilele noastre”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Trofeele de vânătoare reprezintă un adevărat barometru ce reflectă evoluția și potențialul eco-biologic al unui spațiu geografic dar și al atitudinii oamenilor față de fauna de interes cinegetic din zonă.

(Dănuț CIOBANU)

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button