Home » Local » Cum să îți transformi grădina într-o oază de relaxare pentru tine și familia ta?

Cum să îți transformi grădina într-o oază de relaxare pentru tine și familia ta?

Data din calendar spune una, dar vremea de afară spune alta. Cam asta a ajuns să reprezinte toamna. Un fel de vară extinsă, pe care, vrei, nu vrei, tot trebuie să o suporți. Așa că, fie că ești fan al căldurii sau doar încerci să te ascunzi de ea, mai mult ca sigur că ai nevoie de puțin ajutor în ambele cazuri. Și dacă mai ai și o grădină sau un spațiu verde pe care să îl transformi, în funcție de dorințele și nevoiele tale, este cu atât mai bine.

În cazul în care ești unul dintre norocoșii care se bucură de puțin spațiu verde, probabil că nici nu îți dai seama de ce nestemată ai chiar în fața casei sau spatele casei. Chiar și dacă locuiești la bloc, poți face un mic spațiu verde din acel pământ. Însă,atunci când locuiești la casă, te poți juca mult mai mult cu spațiul tău verde. În primul rând, dispui de un spațiu mult mai mare cu care poți să te joci așa cum vrei tu. De exemplu, poți să pui un foișor de grădină sau un pavilion pentru grădină. Sau doar o masă și niște scaune care să găzduiască întreaga gașcă de prieteni. Tot ce trebuie să facieste să tragi aer în piept, să îți analizezi spațiul și să cauți ce ți se pare mai potrivit pentru grădina ta.

Tocmai de-asta, în articolul de astăzi o să îți dăm câteva sfaturi legate de ce ai putea adăuga în grădina ta pentru a-i da un suflu nou. Practic, să îi schimbi titlul din grădină în regină. O mică glumă, dar acest articol chiar o să fie despre ce poți adăuga în grădina ta pentru a o face cât mai comodă pentru tine, dar și pentru prietenii tăi.

Adaugă un mic spațiu destinat relaxării

După cum am spus și mai sus, soarele și căldura încă nu ne-au părăsit. Așa că, petrecerile care țin până târziu, încă nu s-au terminat. Și de-asta ai nevoie de un mic loc în care să te strângi cu prietenii. Cu soarele ăsta și ploile specifice sezonului, mai bine te simți protejat și te asiguri că totul e în regulă.

În plus, peisajului din grădina ta, format din moriști, plante perene și pitici de grădină, îi mai lipsește ceva. Să fie oare un foișor de grădină, un cort grădină sau poate un pavilion de grădină? Cam toate trei, doar că depinde atât de bugetul de care dispui, de spațiu, dar și de altele.

Când alegi un foișor pentru grădină, trebuie să te gândești foarte bine înainte. De ce? Pentru că, spre deosebire de un pavilion grădină sau un cort, foișorul este fix. Adică, unde îl pui, acolo stă. Nu poți să îl mai muți după cum bate soarele, vântul sau pentru că nu îți mai place unde este așezat.

În schimb, dacă alegi un pavilion de grădină, lucrurile o să fie mult mai simple. Atât din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere al flexibilității. Un pavilion pentru grădină poate să fie înfipt în pământ șidacă nu îți mai place unde este amplasat, poți să îl muți. Așa că,dacă nici nu ai prea mult loc în grădină, dar simți nevoia unui mic spațiu cu umbră, atunci un pavilion de grădină este ideal pentru tine.

Mai rămâne și cortul pentru grădină care este cea mai ieftină variantă dintre cele trei. Este de dimensiuni foarte mici și poți să îl depozitezi oriunde pe timpul iernii. Așa că,dacă ai un grup mai mic de prieteni, poți să alegi un cort de grădină.

Masa și scaunele de grădină

Dacă ți-am spus despre micile spații cu care poți să îți îmbogățești grădina, acum trebuie să îți spunem și de ce mai ai nevoie.

Așa că, următoarele de pe listă sunt masa și scaunele de grădină. Ca să ai unde să stai liniștit și să îți bei cafeaua sau să citești. Acum, probabil că te întrebiunde poți să le pui? Asta depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție. În principiu, le poți pune aproapeoriunde vrei, dar atât timp cât spațiul îți permite. Dacă nu dispui de mult spațiu, mai bine nu riști să îțiaglomerezi grădina.

Când alegi masa și scaunele trebuie să ai grijă la materiale. Dacă vrei să le pui pe terasă, atunci mult îndrăgitul lemn tratat este cea maisafe variantă. De ce? Pentru că, dacă nu ai o terasă acoperită, soarele,ploaia, ninsoarea și temperaturile scăzute pot afecta mobilierul. De aceea lemnul, dacă este tratat, poate să reziste foarte mult timp.

Ar trebuie să te ferești de materialele care sunt sensibile și riscă să se deterioreze sau să se spargă ușor.Un astfel de exemplueste sticla. Cum multe mese și grătare mai urmează, poți risca să o spargi într-un moment de neatenție.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*