Home » Culture » Lecții demonstrative de țesut pentru elevii de la Școala Gimnazială ,,Alexandra Nechita” Vaslui

Lecții demonstrative de țesut pentru elevii de la Școala Gimnazială ,,Alexandra Nechita” Vaslui

Elevii claselor a VI-a B și a VIII-a B de la Școala Gimnazială ,,Alexandra Nechita” Vaslui, îndrumați de cadrele didactice Camelia Galan și Vasile Militaru, au țesut alături de membrii Asociației „Museum Vasluiensis” în cadrul unei noi lecții demonstrative de țesut.

Lecțiile fac parte din planul de activități al proiectului „Țesutul meșteșug străvechi, îmbrățișat de generația contemporană”. Proiectul este cofinanțat de Primăria Vaslui și Consiliul Local Vaslui prin programul local pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general pe anul 2023 (domeniul – cultură).

Vineri, 27 octombrie, o parte dintre elevii ce au participat la această activitate vor participa alături de prof. Prelipcean Elena Carla Monalisa la cea de-a doua activitate din proiect – șezătoare la sediul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

„Entuziasmul și dorința de a țese a elevilor care au participat la activitatea organizată de noi confirmă atingerea scopului principal al proiectului „Țesutul, meșteșug străvechi, îmbrățișat de generația contemporană”, au precizat reprezentanții echipei de proiect.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*