Home » Local » 50 de angajatori au fost sancționați de Inspecția Muncii Vaslui! Valoarea totală a amenzilor este de 424.000 de lei

50 de angajatori au fost sancționați de Inspecția Muncii Vaslui! Valoarea totală a amenzilor este de 424.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a efectuat în luna aprilie, în domeniul relațiilor de muncă un număr de 124 controale. Verificările  au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 50 angajatori, fiind aplicate 59 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor este 424.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 203 de măsuri de intrare în legalitate.

Tot în luna aprilie au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată, un număr de 12 angajatori fiind identificate 16 persoane care prestau muncă nedeclarată. Angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru muncă nedeclarată în luna aprilie fiind de 320.000 lei.

„Având în vedere că în această perioadă se desfăşoară activităţi cu caracter ocazional, atragem atenţia tuturor beneficiarilor Legii 52/2011, cu privire la drepturile şi obligaţiile ce le revin conform dispoziţiilor legale, să respecte prevederile legale, normele de securitate şi sănătate în muncă pentru a preintâmpina producerea unor evenimente nedorite”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*