Home » Local » Concedii medicale de peste 30 de milioane de lei! CAS Vaslui a decontat 4.528 de cereri depuse de angajatori

Concedii medicale de peste 30 de milioane de lei! CAS Vaslui a decontat 4.528 de cereri depuse de angajatori

de Dănuț CIOBANU 

Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui a contabilizat anul trecut 5.942 de cereri de decontare a indemnizaţiilor de concedii medicale în relaţia cu angajatorii. Valoarea totală a cererilor depuse de persoanele juridice se ridică la suma de 30.462 mii lei. CAS Vaslui a decontat 4.528 de cereri,  în valoare de 19.345 mii lei.

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui a înregistrat anul trecut un număr total de 5.942 de cereri de decontare a indemnizaţiilor de concedii medicale în relaţia cu angajatorii sau instituțiile asimilate unor angajatori. Valoarea totală a cererilor depuse de persoanele juridice se ridică la suma de 30.462 mii lei.

Anul trecut, CAS Vaslui a decontat 4.528 de cereri în valoare de 19.345 mii lei. La data de 31 decembrie 2023, mai erau înregistrate 3.975 de cereri depuse de angajatori și rămase în plată, valoarea cererilor rămase în plată fiind de 19.218 mii lei.

Reamintim că supraimpozitarea cu 10% a concediului medical, decisă anul trecut prin OUG, va fi aplicată celor care primesc concediu medical pentru bolile obișnuite, carantină și pentru reducerea cu 25% a duratei normale de lucru.

Aceste prevederi au intrat în vigoare la 12 aprilie 2024, odată cu publicarea OUG 34/2024 in Monitorul Oficial.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate include o serie de afecțiuni generale la bolile obișnuite, cum ar fi: Afecțiuni respiratorii (gripă, răceală, pneumonie etc.); Afecțiuni digestive (gastroenterită, ulcer gastric, colecistită etc.); Afecțiuni renale și urinare (infecții urinare, litiază renală etc.); Afecțiuni dermatologice (eczeme, psoriazis, dermatită etc.); Afecțiuni musculo-scheletice (dureri de spate, artrită, entorse etc.); Afecțiuni endocrine (diabet zaharat tip 2, hipotiroidism etc.); Afecțiuni cardiace (hipertensiune arterială, angină pectorală ușoară etc.); Afecțiuni ale sistemului nervos (nevralgii, migrene, dureri de cap etc.).

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura