Home » Culture » Vasluienii sunt așteptați la Târgul Meșterilor Populari. Evenimentul are loc în Parcul Copou, în perioada 2-4 septembrie

Vasluienii sunt așteptați la Târgul Meșterilor Populari. Evenimentul are loc în Parcul Copou, în perioada 2-4 septembrie

În perioada 2-4 septembrie 2021, în municipiul Vaslui va avea loc Târgul Meșterilor Populari. Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a spus că evenimentul va avea loc în Parcul Copou și vor fi prezenți meșteri populari din zone importante ale țării, din punct de vedere tradițional. Este vorba despre meșteri în ceramică, prelucrarea lemnului din Horezu, Iași etc.

„Suntem la a XX-a ediție a Trâgului Meșterilor Populari. Târgul a debutat în anul 2003 și nu a avut nicio întrerupere. Acest lucru este îmbucurător pentru noi organizatorii, dar și pentru vasluieni. Târgul este un eveniment pe care îl așteptăm atât noi, cât și de cei care ne trec pragul”, a spus Lucian Onciu.

În cele trei zile ale evenimentului vor fi organizate spectacole, momente artistice, precum și recitaluri ale unor interpreți populari cunoscuți. Vedeta acestor momente artistice este spectacolul susținut de trupa Teatrului „Podul Înalt” din comuna Munteni de Jos, care va prezenta spectacolul „Amintiri din copilărie”, o adaptare păpușărească după Ion Creangă.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: