Home » Local » 5 pași care te vor duce spre o carieră de succes

5 pași care te vor duce spre o carieră de succes

O carieră de succes se construiește în timp, însă, dacă ai un plan, nu va fi nevoie să aștepți foarte mult. Un plan bine pus la punct te va ajuta să treci mai ușor peste fiecare etapă și să fii pregătit pentru orice obstacol. Setează-ți niște obiective clare și realiste și, apoi, stabilește o strategie. Dacă nu știi de unde să începi, iată 5 pași pe care ar trebui să-i parcurgi pentru a avea succes la locul de muncă:

Investește în dezvoltarea personală

Indiferent de domeniu, pentru a avea succes, este nevoie să fii la curent cu cele mai noi tendințe, să înveți ceva nou în permanență și să-ți dezvolți noi abilități. Folosește-ți economiile sau, dacă este nevoie, apelează la un credit de nevoi personale pentru a-ți continua studiile. Caută cele mai potrivite cursuri care să te ajute să devii expert în domeniul ales. În plus, dacă demonstrezi că ești la curent cu cele mai noi tehnici și tendințe, poți obține un salariu mult mai mare, fără efort.

Un post de management este următorul tău pas în carieră? Citește cărți de specialitate și optează pentru cursuri de comunicare și conducere. Au existat cazuri în care cei mai buni specialiști, angajați cu rezultate extraordinare, au avut un declin atunci când au primit un rol de conducere. Pregătește-te din timp pentru a nu rata viitoarele oportunități.

Învață cât mai multe limbi străine

Cele mai bine plătite posturi sunt cele din companiile multinaționale. În aceste organizații se discută în general în limba engleză, de aceea, este important ca nivelul tău de cunoștințe să fie avansat, să poți vorbi fluent. Mai mult, dacă îți dorești să fii pe lista unor companii de top și să ai un atuu puternic față de alți candidați, nu te opri doar la limba engleză. Învață și alte limbi străine.

Timpul este un impediment? Optează pentru cursurile online. Există foarte multe școli care le oferă studenților posibilitatea de a studia cu profesori din toată lumea și, de obicei, au un program flexibil. Trebuie doar să ai un card de credit și să alegi cele mai potrivite variante pentru tine.

Extinde-ți rețeaua de cunoștințe

Fă-te remarcat și socializează ori de câte ori apare o oportunitate. Mergi la conferințe și evenimente de business și fă-ți cât mai multe conexiuni în domeniul în care dorești să performezi.

Actualizează-ți profilul de pe rețelele de socializare și împărtășește frecvent informații de interes pentru urmăritorii tăi. Fii cât mai activ, intră în dezbateri pe teme relevante din domeniul în care activezi și comunică cu toți cei care te abordează pentru discuții profesionale.

Spune DA provocărilor

Ai încredere în tine și nu refuza proiectele noi sau locurile de muncă care îți depășesc abilitățile. Acestea te vor ajuta să evoluezi rapid, să înveți din greșeli și să devii mai încrezător atunci când rezultatele sunt favorabile.

Lărgește-ți aria de interes

Oricât de mult îți place un domeniu, nu te opri din explorat. Fii deschis și acceptă orice ocazie de a descoperi lucruri noi. Astfel, vei deveni un profesionist și ascensiunea în carieră va fi posibilă fără stres.

Diversifică-ți în permanență preocupările și ai șansa să devii un profesionist căutat de cei mai renumiți recruteri. Astfel, vei obține postul mult visat fără a aștepta foarte mult timp.

 

 

 

 

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura