Home » Business » Alegerile au trecut, problemele rămân! Tot mai puține firme înmatriculate la Registrul Comerțului

Alegerile au trecut, problemele rămân! Tot mai puține firme înmatriculate la Registrul Comerțului

Creșterea fiscalității în mediul privat a făcut ca tot mai puțini vasluieni să își deschidă o afacere. În primele patru luni ale acestui an au fost înmatriculate în total 405 firme, comparativ cu 427 de societăți intrate pe piață în perioada similară a anului trecut. Este vorba despre înregistrarea unui număr de 320 de SRL-uri, 42 de PFA-uri etc.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada ianuarie – decembrie 2023, în județul Vaslui și-au încetat activitatea un număr total de 1.381 de firme.

Astfel, au fost suspendate 251 de firme, iar alte 385 de societăți au fost dizolvate. În aceeași perioadă, au fost radiate din Registrul Comerțului 745 de societăți.

În acest context economic dificil, una din dorințele oamenilor de afaceri din județul Vaslui pentru anul 2024 este de a lucra mai bine cu autoritățile locale. Antreprenorii vor ca să fie înțeleși și apreciați la justa valoare și să fie consultați în problemele cu care se confruntă comunitățile. Antreprenorii susțin că toate greutățile cu care se confruntă mediul economic sunt, de fapt, problemele administrației publice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura