Home » Local » 10 băuturi perfecte pentru micul dejun pe care trebuie să le încerci

10 băuturi perfecte pentru micul dejun pe care trebuie să le încerci

Micul dejun nu este doar despre preparate gustoase, ci şi despre băuturi aromate, care să îţi facă prima masă a zilei mai plăcută, mai dulce sau mai fresh. Lista de băuturi pentru mic dejun este numeroasă, de la alegeri clasice, precum cafeaua şi până la variante moderne, precum matcha latte sau smoothieul. Dacă nu ştii ce să alegi, am pregătit pentru tine o listă cu 10 băuturi pe care trebuie să le încerci:

Kombucha

Kombucha se număra printre cele mai populare băuturi la ora actuală. Este vorba despre o băutură de tip ceai, realizată din zahăr, ceai negru şi drodjie, care se lasă la fermentat pentru 7-10 zile sau chiar mai mult. Găseşti o mulţime de variante de kombucha în comerţ, de obicei în combinaţie cu sucuri de fructe sau alte tipuri de ceaiuri.

Dacă îţi doreşti să serveşti o băutură bogată în probiotice şi antioxidanţi la micul dejun, kombucha este o super alegere.

Ceai rooibos

Ceaiul rooibos este plin de aromă, bogat în antioxidanţi şi o alternativă foarte bună la ceaiul negru sau verde. Se găseşte uşor, atât online, cât şi-n supermarketuri, drogherii şi magazine de tip plafar. Găseşti variante de ceai rooibos cu arome de vanilie, fructe sau chiar miere.

Ceaiul rooibos reprezintă o alegere foarte bună pentru micul dejun, mai ales dacă preferi ceaiurile din plante.

Matcha latte

Matcha sau pudră de ceai verde este din ce în ce mai populară şi există o mulţime de reţete gustoase cu acest ingredient. Un matcha latte merge de minune la prima masă a zilei, alături de ovăz, omletă, salate sau croissante. Se prepară uşor, cu lapte de vacă sau vegetal, care se amestecă bine, de preferat cu un ţel, cu pudră de matcha. Ca să îndulceşti băutura poţi să adaugi zahăr, miere sau sirop de agave.

Matcha este bogată în antioxidanţi şi are proprietăţi ce pot ajuta la îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale şi la protejarea ficatului.

Cafea neagră sau cu lapte

O alegere clasică pentru micul dejun, cafeaua neagră sau amestecată cu lapte este o super alegere dacă vrei să te energizezi şi să te bucuri de o băutură cu gust bogat. Cafeaua nu doar îţi dă energie, ci este posibil să aibă şi alte proprietăţi benefice, conform studiilor de specialitate. De la scăderea riscului de dezvoltare a depresiei şi până la susţinerea managementului greutăţii, cafeaua este asociată cu o mulţime de potenţiale beneficii.

O cafea neagră sau cu lapte merge perfect cu produse de patiserie, checuri, terciuri de ovăz, dar şi preparate pe bază de ouă.

Smoothie cu fructe

Fructele reprezintă o sursă naturală de zaharuri, net superioară produselor ce conţin zahăr rafinat. De asemenea, acestea sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Dacă îţi doreşti un mic dejun dulce, uşor de preparat şi plin de vitamine, poţi alege un smoothie din fructe proaspete.

Un smoothie se prepară uşor la blender. Tot ce trebuie să faci este să pui în blender fructele preferate, fie proaspete, fie congelate, apă sau lapte şi să amesteci până când obţii o compoziţie omogenă. Mai poţi adăuga extra şi miere, unt de arahide sau legume precum spanacul ori varza kale.

Fresh de portocale sau grapefruit

O altă băutură clasică pentru micul dejun este sucul proaspăt de citrice. Se prepară uşor, e bogat în vitamine şi nu are nevoie de îndulcitori. Îl poţi prepara cu un storcător manual, unul electric sau în blender. Acesta merge de minune cu omletă sau ouăle Benedict, dar şi cu preparate precum salatele.

Iced Latte

Dacă preferi o băutură pe bază de cafea, rece şi dulce, atunci serveşte la micul dejun un iced latte. Este vorba despre o cafea cu lapte rece şi multă gheaţă, îndulcită cu produsul preferat, de la ştevia şi până la miere. Pentru extra gust, poţi să adaugi şi un strop de sirop de ciocolată.

Găseşte-ţi inspiraţia în lista de mai sus ca să alegi băuturi gustoase şi aromate pentru micul dejun, precum kombucha, cafeaua cu lapte, ceaiul rooibos sau iced latte.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura