Home » Local » Ziua Eroilor a fost marcată la Vaslui!

Ziua Eroilor a fost marcată la Vaslui!

La Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea din Vaslui a avut loc o ceremonie militar-religioasă, cu ocazia Zilei Eroilor, care este sărbătorită de Înălţarea Domnului!

A fost un prilej de comemorare a eroilor din Vaslui, care au apărat valorile și principiile fundamentale ale statului român, protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, însoțit de un sobor de preoți, oficiind slujba de pomenire a tuturor eroilor.

„Este ziua în care românii împletesc simbolic ființa creștină cu cea istorică. E un prilej de a ne aduce aminte de eroii cunoscuți și necunoscuți, de a conștientiza jertfa celor care au apărat integritatea țării și pentru a fi păstrată identitatea națională. De la fiecare erou primim o lecție de viață, pentru a ne aminti de trecut și pentru a putea face față provocărilor actuale și viitoare”, a transmis Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Ceremonia a continuat cu depunere de coroane de flori, iar la ora 12, în toate lăcașurile de cult au fost trase clopotele, păstrându-se un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor neamului.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura