Home » Local » Grupul „Dacii Liberi” de la Bârlad a câștigat Marele Premiu la Festivalul de Folk „Ion Chiriac”

Grupul „Dacii Liberi” de la Bârlad a câștigat Marele Premiu la Festivalul de Folk „Ion Chiriac”

Ajuns la cea de-a III-a ediție, Festivalul de Folk „Ion Chiriac” s-a bucurat de o participare numeroasă. Peste 100 de tineri din România și Moldova au promovat muzica folk și, în special, cea a regretatului cantautor vasluian, Ion Chiriac.

Astfel, juriul a avut o misiune dificilă, iar Marele Premiu a fost acordat Grupului Folk „Dacii Liberi” din Bârlad. Elena Secrieru a primit Premiul Special „Ion Chiriac”, iar Beatrice Dumitriu a primit un premiu special pentru creație.

La individual, sub 14 ani, un puști de numai 11 ani, din Moldova, pe nume Daniel Matei a impresionat juriul, dar și publicul, fiind aplaudat îndelung. El a primit premiul I. La individual, peste 14 ani, moldoveanca Maria Coval, din Ungheni, a obținut premiul I.

La grup, Frații „Călin” din Bârlad au câștigat la peste 14 ani, iar Grupul „Rubin” din Bârlad a obținut premiul I la sub 14 ani.

„Felicit pe toți participanții. L-am cunoscut pe Ion Chiriac, care și-a dedicat toată viața muzicii și, în special, folk-ului. Noi, Consiliul Județean Vaslui și Centrul Cultural Județean Vaslui, îi vom duce mai departe creația artistică, astfel ca voi să eternizați tot ceea ce a creat regretatul cantautor. Prin voi, Ion Chiriac este printre noi. Din acest an, festivalul va fi aici la Ansamblul monumental Podul Înalt de la Băcăoani, o zonă superbă, pe care o vom dezvolta în continuare, pentru a deveni un punct turistic și cultural important.”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

La Ghermănești este programată festivitatea de premiere, cu un recital al laureaților, iar invitați speciali ai evenimentului sunt Ioana și Gelu Chiriac, Romică Brunchi, Tiberiu Ioniță, Cătălin Stepa și Sorin Poclitaru.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura