Home » Administratie » Rectificare bugetară propusă de CJ Vaslui: Bani pentru consum, diminuări de fonduri la dezvoltare!

Rectificare bugetară propusă de CJ Vaslui: Bani pentru consum, diminuări de fonduri la dezvoltare!

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba rectificarea a III-a a bugetului local pe anul 2024. Modificările propuse influențează atât partea de venituri, cât și pe cea a cheltuielilor.

La partea de venituri, veniturile totale se suplimentează cu suma de 1.851.819 lei, secțiunea de funcționare se suplimentează cu suma de 2.200.600 lei, iar veniturile la secțiunea de dezvoltare se diminuează cu suma de 348.781 lei.

„La partea de cheltuieli, suplimentarea totală este în sumă de 1.851.819 lei, din care 2.200.600 lei la secțiunea de funcționare, în timp ce secțiunea de dezvoltare se diminuează cu 348.781 lei”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Rectificarea bugetului local se impune ca urmare a aprobării de către adunările generale ale acționarilor a situațiilor financiare aferente anului 2023 ale celor două societăți comerciale unde județul Vaslui este autoritate publică tutelară. Societățile ”Lucrări Drumuri și Poduri” SA și Centrul de Resurse pentru Afaceri – CRAV SA au informat că anul acesta vor vira, sub formă de dividende, către bugetul local al județului suma de 2.110.600 lei.

Prin urmare, pe partea de cheltuieli, se propune suplimentarea fondurilor cu suma de 1.851.819 lei. Cheltuielile de personal se majorează cu suma de 1.725.783 lei, integral la DGASPC Vaslui, pentru a pune în aplicarea prevederile O.U.G. nr.19/2024 privind únele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară. De asemenea, se majorează cheltuielile cu bunuri și servicii, asistență socială etc.

(Dănuț CIOBANU)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura