Home » Agricultura » Ajutor financiar de peste 1,3 milioane de lei pentru apicultorii din județul Vaslui

Ajutor financiar de peste 1,3 milioane de lei pentru apicultorii din județul Vaslui

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a decontat suma în valoare de 1.344.186 lei, reprezentând ajutorul de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Decontarea fondurilor s-a realizat în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14 din 29.02.2024,

„Beneficiarii eligibili ai acestui ajutor de stat au fost în număr de 588 apicultori locali, pentru 54.042 familii de albine”, a precizat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Cuantumul schemei este de 5 euro/familia de albine, pentru numărul de familii de albine deţinut la 31 decembrie 2023, pentru cursul de schimb valutar euro/lei comunicat de Banca Națională a României la data de 29 decembrie 2023, respectiv de 4,9746 lei/euro.

De acest program beneficiază apicultorii persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, societăți precum și apicultori -persoane juridice.

Apicultorii au depus la DAJ Vaslui o cerere tip de solicitare a ajutorului pentru efectivul de albine deţinut. Cererea tip de înscriere în acest program a fost depusă în termen, respectiv până la data de 11 aprilie 2024 inclusiv.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*