Home » Local » Siguranță în școli! În județul Vaslui sunt deschise 612 unități de învățământ preuniversitar

Siguranță în școli! În județul Vaslui sunt deschise 612 unități de învățământ preuniversitar

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a desfășurat în anul școlar 2023-2024 o serie de activități specifice care au avut ca scop principal creșterea siguranței pentru elevi și cadrele didactice.

Din totalul de 612 unități de învățământ preuniversitar existente în județul Vaslui, 124 sunt situate în mediul urban și 488 în mediul rural. Dintre acestea, 607 unități aparțin sistemului de învățământ de stat, și 5, sistemului privat. În mediul urban funcționează 58 de grădinițe, 34 de școli gimnaziale, 18 licee și colegii, precum și 14 cluburi sportive și școli postliceale. În mediul rural, există 244 de grădinițe, 238 de școli gimnaziale și 6 licee și colegii.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat existența unor deficiențe în ceea ce privește întocmirea și implementarea analizelor de risc la securitatea fizică pentru unitățile de învățământ preuniversitar.

În acest sens, au fost stabilite măsuri și termene pentru remedierea acestor deficiențe, cu scopul de a crea un sistem de protecție eficient care să contribuie la creșterea gradului de siguranță al elevilor și personalului didactic. Acţiunile întreprinse urmăresc şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii specifice în aceste zone.

„Prefectura Județului Vaslui va continua să monitorizeze îndeaproape implementarea măsurilor stabilite și va colabora neîncetat cu toate instituțiile responsabile pentru a asigura un mediu sigur și sănătos pentru toți cetățenii județului”, a spus Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*